201704-Juli

 Juli 2017 – Jaargang 1 – Nummer 4

Tien jaar Twan Roghmans Toernooi

Op 10 en 11 juni jongstleden vond voor de tiende keer het ‘Twan Roghmans Toernooi’ van de Beuningse Boys plaats. Weet men nog waarom het toernooi deze naam heeft? Jolanda Weijers vertelt over het naar haar overleden man vernoemde toernooi.

“Bij de Beuningse Boys werd jaarlijks een slotdagtoernooi voor de jeugd georganiseerd”, begint Jolanda met vertellen. “Dat toernooi was wat Twan betrof een familie gebeuren. Het ging er naar zijn idee om dat je met zijn allen daar bent en gewoon lekker geniet van het spelletje voetbal. ‘Het lekker ballen met zijn allen’ en om uiteindelijk een hele fijne mooie dag te hebben als afsluiting van het seizoen.”

“Nee joh, dat is alleen voor groten”

“Twan en Ad Baijens hebben dat toernooi twaalf seizoenen (11 jaar) terug nieuw leven ingeblazen. Vlak daarna werd Twan ziek en het was duidelijk dat hij niet nog jaren te leven had. Ronald van Engelen kwam met de vraag bij mij wat Twan ervan zou vinden als het slotdagtoernooi zijn naam zou krijgen. Ik zei dat hij zou zeggen dat dat vast niet zou gebeuren en dat het teveel eer zou zijn. Maar juist omdat hij zoveel deed en zoveel mensen kende binnen de club, heeft men gevonden om zijn naam aan het toernooi te verbinden. Toen ik het voornemen aan Twan vertelde, reageerde hij inderdaad met: “Nee joh, dat is alleen voor groten.” Jolanda: “Nou dat heb ik toen maar zo gelaten. Zijn afscheid werd in de Tinnegieter gehouden en daar citeerde Ronald: “Toen ik met Twan besprak dat het slotdagtoernooi zijn naam zou krijgen, zei Twan: ‘Nee joh, dat doen ze toch niet?’ En ik zei, ja dat gaan we wel doen maar niet alleen. Dat gaan we samen met Jolanda en Patrick en Anne doen.”

Jolanda: “Ik heb tijdens het afscheid van Twan in mijn toespraak tegen Ad Baijens gezegd dat ik hem het toernooi niet alleen zou laten doen maar zou gaan helpen. Na de tweede keer verhuisde de Beuningse Boys naar het nieuwe complex. Ik werd gevraagd of ik erbij betrokken wilde blijven door in ieder geval een woordje te doen en de uitreiking van de medailles van de winnaars van het toernooi en de kampioenen van het seizoen te verzorgen. Machiel en Yoka, broer en zus van Twan hebben het ook al eens van mij overgenomen omdat ik meedeed aan Alpe d’HuZes. Nu het dit jaar de tiende keer werd, heb ik voor mezelf besloten om het af te sluiten. De eerste jaren zat er nog steeds een sterk gevoel bij de club. Maar nu, na zoveel jaar is dat veel minder. Patrick voetbalt er bijvoorbeeld niet meer waardoor je er minder komt. Al die jaren waren voor ons gezin en de familie echt heel mooi en bijzonder. Ik kijk er ook met heel veel mooie herinneringen op terug.”

Afscheid van Twan

“Het afscheid van Twan noemde ik zijn levensviering. Er werd terug gekeken op wie hij was. Er hing een shirt van Beuningse Boys, van SCE en van NEC en een grote banner met de foto die ook op zijn overlijdens- en gedachteniskaart stond. Er zaten zo veel mensen in de zaal. De A2 waar Twan leider van was, waren er in hun tenue, de kist kwam binnen en al die bloemen…. Ik zie het allemaal zo weer voor me. Iedereen die erbij was bleef er ook heel lang nog napraten. Het was ook allemaal zo bijzonder. Wat trouwens grappig is, is dat Twan nooit lid is geweest van Beuningse Boys. Hij was lid van SCE. Hij zou in juni van het jaar dat hij overleed, veertig jaar lid zijn. Het bestuur van SCE heeft compleet onverwacht op zijn verjaardag op 13 december een speldje wat bij het veertigjarige lidmaatschap hoort aan hem uitgereikt. Twan was totaal verast hierdoor.”

Ad Baijens is de stille kracht achter het toernooi

“Ik heb deze laatste keer van het toernooi een iets uitgebreidere toespraak gehouden. Ik heb wat verteld over de Fair play bokaal dat in het vijfde jaar aan het toernooi verbonden is en ik heb ook verteld waarom het toernooi naar Twan genoemd is. Ook heb ik Ad Baijens bedankt voor wat hij al die jaren gedaan heeft. Hij is echt de stille kracht achter het toernooi die bijna niemand ziet. Van zijn vrouw hoorde ik achteraf dat Ad er ieder jaar naar uitkijkt omdat het voor hem ook een bijzonder moment is. Zelfs in de periode dat Ad ziek was, was hij toch bij het toernooi. Ja, Ad heeft ook bij mij een speciaal plekje. Als je ziet hoeveel Ad al die jaren al doet, dat maakt dat ik het nog steeds heel bijzonder vind dat het toernooi de naam van Twan draagt. Want in mijn beleving was Twan maar een gewone vader die daar kwam en heel gepassioneerd was met kinderen en voetbal en dingen organiseren. Daarom vond Twan het ook een hele eer, want wat hij deed vond hij niet meer dan normaal.”

“Twan regelde zelfs het weer”

“Twan heeft ruim twaalf jaar bij Beuningse Boys rondgelopen. Hij verzorgde de Grote Club actie, zat in het jeugdbestuur bij een aantal commissies en zorgde elk seizoen dat ieder jeugdteam toernooien buiten de club had. Hij vond met name de jeugd erg belangrijk. Nog minder dan een week voor zijn overlijden zat hij aan tafel met een Excel-sheet waar alle uit toernooien voor de teams stonden en er waren er nog twee die geen toernooi hadden. Die moest ik nog even van hem regelen. Hij gaf aan wie ik allemaal nog moest bellen! Van Twan werd gezegd dat hij zelfs het weer regelde. En echt, ieder jaar met het Twan Roghmans Toernooi is het weer goed. Mijn pedicure zei eens tegen mij dat als ze iets wilde organiseren waar mooi weer bij nodig is, ze dat op die dag doet. Het eerste jaar dat Twan er niet meer was, was het ’s morgens heel mistig maar toen eerste fluitsignaal gegeven werd, brak de zon door! Nou, voor mij is Twan er gewoon bij.”

Twan tijdens zijn laatste toernooi in 2007
Twan-Roghmans

Fair play bokaal

“Toen het toernooi voor de vijfde keer georganiseerd werd, heb ik aan het bestuur gevraagd of ze wel met deze naam door wilden gaan omdat er een generatie aankomt die Twan helemaal niet meer kennen. En dan moet je er iets mee gaan doen. In dat jaar kwam de Fair play bokaal. Ik heb toen van de letters van het woord, de regels gemaakt maar Twan voor stond en dat hangt op een grote banner in het clubhuis aan de muur. Daar staat op waar Twan voor stond; eerlijk zijn, respect hebben, zorgen voor elkaar, doen wat je moet doen met een hart voor de club en een hart voor mensen.

Voor veel mensen is het tegenwoordig niet meer zomaar een spelletje. Er zijn ouders die elkaar zowat te lijf gaan omdat het voor hen om het winnen gaat. En daar gaat het NIET om. Het gaat om het samen delen en samen staan. Je mag best fanatiek zijn maar Fair is fair en men moet niet in het fanatisme doorslaan. Het is mooi om te zien dat de teams het ook een hele eer vinden om de bokaal te winnen. Als ze daar fanatiek voor gaan, dan is daar niks mee.”

“Ik ben ervan overtuigd dat Fair play thuis begint”

“De vroegere A3, heet nu de jongeren onder de 19-3, hebben de bokaal dit jaar gekregen. De criteria die eraan gesteld worden zijn: Ze moeten iets voor de club doen, zich gedragen zowel binnen als buiten de lijnen, betrokken zijn en een voorbeeldfunctie hebben. Het gaat niet om resultaten op die punten maar om wie ze als team zijn. Van dit team is er een aantal een leeftijdscategorie hoger gaan voetballen omdat anders een ander deel van het team niet zou kunnen voetballen. De meesten doen iets binnen de club als scheidsrechter, als jeugdleider of trainer. Ze wisten dat het een zwaar seizoen zou worden maar ze hebben er toch qua sportiviteit een mooi seizoen van gemaakt.

“Het was voor mij ook belangrijk, en dat heb ik ook aangehaald, dat alle ouders de bokaal verdienen als ze zich gedragen als ze langs de kant staan. Er zijn ook ouders die vinden dat ze het beter weten dan de scheidsrechter en de trainer bij elkaar. Je kunt het best niet eens zijn maar daarnaast kan je je fatsoenlijk blijven gedragen. Ik ben ervan overtuigd dat Fair play thuis begint. Over mensen die dan roepen dat ze dat ieder jaar horen, denk ik: ‘doe er dan wat mee!’ Want kennelijk is het niet goed begrepen als er nog steeds onsportieve en onfatsoenlijke incidenten zijn. De boodschap moet herhaald blijven worden. Met de bokaal blijft het onder de aandacht.”

“Voor Twan was de essentie dat mensen bij elkaar komen en samen iets kunnen beleven wat plezier geeft. Ik denk dat het daarom draait, samen plezier hebben. Als ik de F-jes als een kluwen over het veld zie gaan en zie hoe ze ervan genieten! En ja, misschien zit er wel talentjes bij die bij Feyenoord, PSV of Ajax kunnen gaan voetballen maar daar gaat het niet om. Het gaat niet om het winnen maar om het samen ervaren en genieten. Daar is zo’n slotdag mooi voor; Met zijn allen bij elkaar komen om het seizoen af te sluiten en samen plezier beleven!

Nieuwe toekomst in Frankrijk

jolanda-Anchenouncourt-et -Chazel
“Dat ik na 10 keer geen aandeel meer heb in het mede-organiseren is een prima moment voor een afsluiting. Mij wacht een nieuwe toekomst in Frankrijk. Ik heb sinds drie jaar een relatie met Erik Huiskamp en samen, gaan we naar Anchenouncourt et Chazel, een klein dorp in de Haute Saone in het noordoosten van Frankrijk. We gaan daar genieten van het Franse leven.

Het bijzondere huis wat we gekocht hebben biedt ruimte voor een Chambre d’hotes, ofwel een Bed&Breakfast. Dat gaan we rustig aan opzetten.” Lachend: “Het is geen ‘Ik vertrek’ maar ‘We gaan!’. Het verschil is dat we niet aan een tijd gebonden zijn om een bedrijf op te zetten om het daar te ‘redden’. We gaan lekker daar wonen en wanneer het helemaal op orde is gaan we gasten ontvangen. Eerst verbouwen en daarna zien we wat er op ons pad gaat komen. Het is met de auto maar zes uurtjes hier vandaan. Ik zal ook mijn activiteiten rond lezingen ed. hier in de regio blijven doen. De frequentie zal anders worden maar in principe kan ik dat gewoon blijven doen.”

“Soms neemt het leven je mee op een manier die je niet voorziet.”

Het gedachtegoed van Twan wordt door de club blijvend uitgedragen, want het is zo belangrijk.

fairplay-regels-beuningen

1/6

Door The Travel Club Beuningen
Waarom naar het reisburo gaan als u de beschikking kunt hebben over uw eigen persoonlijk reisadviseur die ook bij u thuis komt als u dit wenst? Maak het u gemakkelijk en bel Angeline van Suntenmaartensdijk. “Klanten zijn bij mij niet duurder uit dan bij een regulier reisbureau en de prijzen die men op internet ziet kan ik veelal ook bieden.”

“Mijn klanten zijn erg enthousiast over mijn werkwijze” vertelt Angeline, vooral het feit dat je er écht voor ze bent en alle tijd voor ze hebt, wordt als prettig ervaren. Ik lever optimale service en ben 24/7 bereikbaar, ook ‘s avonds en in het weekend. Dit is ook een groot pluspunt tegenover een regulier reisburo met sluitingstijden.”

Zelf online Zoeken & Boeken

“Klanten kunnen mij persoonlijk benaderen voor een vrijblijvend reisadvies en het boeken van een reis maar ik merk soms dat dit toch nog min of meer een drempel vormt waar ze overheen moeten terwijl diegenen die al kennis gemaakt hebben met The Travel Club Beuningen niet anders meer zouden willen. Wist u bijvoorbeeld al dat u ook zelf uw vakantie online bij The Travel Club kunt zoeken en boeken maar dan met de service en afhandeling door uw persoonlijk reisadviseur?”

“Ook brengen wij twee maal per jaar het Vakantiemagazine van The Travel Club uit, boordevol mooie bestemmingen, tips & weetjes en versturen wij regelmatig de nieuwsbrief met onze aanbiedingen aan onze klanten.”

“Service en toegevoegde waarde van een persoonlijk reisadviseur kost niets extra!”

Na 20 jaar ervaring in de reiswereld startte Angeline van Suntenmaartensdijk zeven jaar geleden als zelfstandig onderneemster bij The Travel Club, een club van professionele en gedreven reisadviseurs. “Voor ieder soort vakantie kunnen mensen bij mij terecht, van weekendje-weg tot strandvakantie tot wereldreis maar ook voor last-minutes vakanties. Op vraag kunnen reizen op maat worden samengesteld en verzorg ik tevens zakenreizen en/of bedrijfsuitjes. Alles is mogelijk”. Angeline begrijpt dat mensen ook via het internet boeken maar kan de voordelen van professioneel reisadvies niet vaak genoeg benadrukken. “Vooral als er iets mis gaat merken mensen wat de toegevoegde waarde van een persoonlijk reisadviseur is. En het mooiste is, deze service kost niets extra! The Travel Club is aangesloten bij de ANVR & SGR dus altijd betrouwbaar.”

Gusta Molise

Naast de vele bestemmingen over de hele wereld heeft The Travel Club Beuningen ook unieke oogstreizen naar de ongerepte regio Molise in Italië opgezet, onder de naam “Gusta Molise” (proef Molise).

Deze kleinschalige 8-daagse reizen vinden dit jaar weer plaats met vertrek op 14 en 21 oktober. Met uw eigen huurauto heeft u de gelegenheid om deze prachtige regio te ontdekken waarbij enkele hoogtepunten voor u georganiseerd zijn zoals een pasta- en een olijfworkshop. Elk jaar weer een succes, u hoeft alleen maar te genieten! Kijk voor meer informatie op 8-daagse oogstreizen Molise Italië 2017.

The Travel Club Beuningen
Uw persoonlijke reisadviseur

Angeline van Suntenmaartensdijk
Kleidonk 9, Beuningen
06-31695236
angeline@thetravelclub.nl

2/6

10x Het beste van terrasjes in Beuningen

Traditiegetrouw wordt in juli de Misset Horeca Terras Top 100 bekend gemaakt. Om daar op terecht te komen moet de horeca-ondernemer zich aanmelden en de grote steden staan daarbij voorop. Beuningse terrasjes zul je daar dan ook niet op vinden. Dit wilt niet zeggen dat je in Beuningen niet kunt genieten van met zorg gekozen producten en gastvrije bediening. De tien grootste terrasjes vertellen wat je bij hun moet komen proberen.

‘T HEMELRIJCK

Wist je dat restaurant ’t Hemelrijck een aangenaam terras heeft waar je bij het kleinste zonnestraaltje al heerlijk kunt verpozen? Op de plek waar de Vrijboom op de gevel prijkte kun je sinds februari terecht voor lunch, diner of borrel. Kies van de bierkaart met twaalf verschillende soorten bier of een van de cocktails met of zonder alcohol. Bij ’t Hemelrijck kan je voor de bittere, sterkere cocktail gaan of voor de zoetere met een vruchtensmaak, gecombineerd met prik en likeur. De sterke zijn combinaties met Gin, Wodka en Bacardi. Vraag eens naar de Ibiza-drankjes in de smaken lemoen, verse munt met citroen of granaat-appel, aardbeien en bosbessen!

’t Hemelrijck, Van Heemstraweg 66 Beuningen

editie-201704-terras-hemelrijck-cocktail

CAFÉ DE ZAAK

By far de locatie met de meeste variatie aan zitplaatsen. Hangen achter een glazen wandje, zittend aan tafeltjes, lekker hoog aan statafels met krukken, aan een picknicktafel, in de zon, uit de zon… Kies maar! Café de Zaak trekt de huiskamersfeer net zo gemakkelijk door naar buiten het terras op. Met terrasverwarming en dekentjes kun je op killere momenten lekker blijven plakken. Café de Zaak heeft echt een café-functie. Je vindt daarom geen lunch, broodjes of gebak op de kaart. Wel lekkere drankjes, diverse speciaal biertjes, een bitterballetje en borrelplank. Het ‘plankje zaak’ loopt als een tierelier. Als alle terrassen om zes uur in het dorp dichtgaan, dan begint het bij Café de Zaak. Je kunt van woensdag t/m zondag tijdens de avonduren, als de kroeg open is, ook op het terras terecht. In het weekend is Café de Zaak eerder geopend. Op zaterdag vanaf vier uur en zondag ’s vanaf twee uur. Dat het er veel en lange zomeravonden mogen worden in 2017!

Café De Zaak, Van Heemstraweg 79 Beuningen

editie-201704-terras-cafe-de-zaak

024 Eten & Drinken

Een gezellige locatie op het Julianaplein is 024 Eten & Drinken. Met zo’n 40 tot 45 plaatsen vind je bijna altijd wel een plekje om het populaire ‘broodje Beuningen’, een broodje met pittige kip, te bestellen. Ook populair is de ‘Lunch 024’. Bestel je die, dan krijg je twee kleine luxe broodjes met zalm en rosbief, een huzarenslaatje en een kroketje met een oer broodje. Maar er staat nog meer lekkers op de kaart, inclusief speciaal biertjes en bittergarnituur. Lunchzaak 024 is overdag, tijdens de koopavond op vrijdag en op koopzondagen geopend.

024 Eten & Drinken, Julianaplein 144 Beuningen

editie-201704-024-lunchroom

BIJZONDER GENIETEN

Ook aan het Julianaplein vind je het terras van Bijzonder genieten. Sinds een week geniet je niet alleen van de favoriete clubsandwiches en hardlopende broodje Carpaccio maar ook van overheerlijke groente smoothies. Vers bereid van 100% biologische groenten en fruit. Bijzonder genieten heeft personeel met een verstandelijke beperking. Mede door hun inbreng hangt er een gezellige warme sfeer in de lunchroom dat alleen overdag geopend is. Van dinsdag t/m zaterdag half tien tot vijf wordt er alles aan gedaan om je een bijzonder bezoek te laten ervaren.
Bijzonder genieten, Julianaplein 27 Beuningen

editie-201704-terras-bijzonder-genieten

DE PROVENCE

Onbetwist een toplocatie is het zonnige en rustig gelegen terras van de Provence. Er is een uitgebreide lunchkaart en van donderdag t/m zondag kan je uitgebreid dineren. Binnen heeft het restaurant 55 zitplaatsen en buiten nog eens 75, dus kun je vaak nog een plekje vinden. De loungebanken nodigen uit tot gezellige onderonsjes en krijg je het kil, dan komen de dekens tevoorschijn.

Grandcafe-Restaurant De Provence, Julianaplein 43 Beuningen

editie-201704-terras-de-provence

DEN TOL

Voor de hipste trends op horecagebied zit je goed bij Pannenkoekenrestaurant DEN TOL. Vooraf aan een bioscoopbezoek of zomaar even neerstrijken op het terras is bij ons in Beuningen goed ingeburgerd. Heerlijk genieten van een van de diverse soorten bier van de tap of fles, de vele speciale theetjes zoals een lekkere gemberthee of een van de mooie wijnen. Tip: Met de Lacoste rosé kom je de zomer goed door!

Den Tol, Van Heemstraweg 79 Beuningen

editie-201704-terras-den-tol

DINGES

Restaurant Dinges heeft sinds twee weken ook een buitenterras. De ijsthee die hier geschonken wordt is van Puur Leaf, getrokken van echte theeblaadjes, zonder kunstmatige smaak- en kleurstoffen of conserveermiddelen. Bij Dinges hebben ze de smaken Lemon en Mint. Het restaurant en terras is overdag gesloten. Je kunt er dagelijks vanaf 17:30 uur en op zondag vanaf 17:00 uur terecht. En dat is niet alleen voor de tapas, ook voor een gezellig wijntje komen doen ben je welkom. Met een tapasrestaurant zit het met de borrelkaart ook goed.

Restaurant Dinges, Schoolstraat 31 Beuningen

editie-201704-terras-dinges

ELKE DAG… LEKKER!

Elke dag… Lekker! is een winkel met heel uiteenlopende artikelen. Sinds kort kan je ook tijdens winkeltijden op het terras plaats nemen voor chocola, koffie, ijskoffie en de sangria’s die al jaren in de winkel verkocht worden. Een aanrader is de koffie, ijskoffie of cappuccino Extra lekker. Daar krijg je twee lekkernijen bij. Een bonbon en een stukje brownie of lemon cheese cake. De verschillende stoelen en flessen wijn op tafel schetsen een oer gezellig Parijs tafereeltje van het terras. Veel van de ingrediënten die gebruikt worden bij de lunch zijn ook te koop zodat je er thuis ook van kunt genieten. Op dit terras doe je inspiratie op voor leuke cadeautjes!

Elke dag… Lekker!, Julianaplein 107A Beuningen

editie-201704-terras-elke-dag-lekker

LIMBURGIA

Het terras bij Limburgia is een hele fijne plek om al vroeg in het voorjaar van de eerste zonnestraaltjes te genieten. Voor de hele goeie cappuccino is dit dé plek in Beuningen. De cappuccino met vlaaipunt voor € 3,95 vindt dan ook gretig aftrek. En dan de Ice-coffee…. Wedden dat het water je al in de mond loopt als je leest hoe het gemaakt wordt? Je krijgt drie bollen ijs met caramalsaus, daar gaat hete espresso overheen en dat wordt verder aangevuld met slagroom. Dan even wachten tot het een beetje smelt en wat je dan te versmaden krijgt is echt goed spul! Het is geen ice-coffee uit zo’n blender waar ijsblokjes in gaan met koffie dat gecrunched wordt. Dat wordt waterig, nee hier is het heel puur. Een bom calorieën maar lekker!

Limburgia, Julianaplein 22 a/b Beuningen

editie-201704-terras-limburgia

VIOLENTO

Violento Ice & More is een begrip in Beuningen. Het lekkerste Italiaanse ijs wordt in eigen keuken bereid en met smaak op het terras verorberd. En waar staat & More nu voor? Juist ja, voor heerlijke koffie en huisgemaakt monchou- en appelgebak. Met zoveel smaken crimineel lekker ijs is Violento een adres om naar terug te gaan.

Violento, Julianaplein 7 Beuningen

editie-201704-terras-violento

3/6

Overtuigingen en Persoonlijke Ontwikkeling

Heb jij het gevoel dat jouw leven wordt gesaboteerd? Dat altijd alles mislukt? Dat je persoonlijke ontwikkeling niet verloopt zoals je graag zou willen? Dat het onmogelijk is om je dromen te leven?.

Wil je de oorzaak weten? Je eigen belemmerende overtuigingen!

De meeste mensen zijn zich er niet van bewust dat dit oorzaak nummer 1 is van hun ontevredenheid, hun “mislukkingen”, hun omstandigheden. Daarnaast zijn we er met zijn allen heel goed in om de oorzaak buiten onszelf te zoeken.

Je hebt ideeën en gedachten zoals bv: “ik ben het niet waard”, ”ik kan dit niet”, “die kwaliteiten heb ik niet”, “dat verdien ik niet”, “angst voor…….”, faalangst, “ik ben er niet klaar voor”.

Dit zijn enkel gedachten in jouw hoofd, jouw overtuigingen, honderden keren herhaald en daarom geloof je ze, als zijnde jouw waarheid.

Overtuigingen vormen je gedrag, je denken, zelfs je persoonlijkheid.

Ze zijn gevormd tijdens je hele leven, je wordt er mee geboren, daarna komt de invloed van je opvoeding, je omgeving, school, meningen die je hoort en al je ervaringen. Ze beïnvloeden jouw persoonlijke ontwikkeling enorm en vaak niet positief .

De grootste overtuiging daarbij is die, dat het onmogelijk is om dit te veranderen. “Ik heb het al zo vaak geprobeerd”, “ik bén gewoon zo”, “Ik kan er niets aan doen”, “zie je wel, zo gaat het nu altijd….” zijn een paar uitspraken die we vaak zeggen en horen. We gelóven dit ook werkelijk.

Je eigen mind en je onderbewustzijn houden die overtuigingen in stand en zo worden ze (belemmerende) gewoonten.

We stemmen ons dagelijkse leven, ons werk, onze relaties, financiën……álles, hier op af, onbewust. Niet handig als je graag een aantal zaken in je leven wilt veranderen, als je iets wilt bereiken wat je tot nu toe niet lukt.

Als je bovenstaande herkent dan ben ook jij “slachtoffer” van belemmerende overtuigingen.

De eerste stap voor een ander leven is dan ook: JE OVERTUIGINGEN VERANDEREN.

“Verander je denken, verander je leven”

Dit is een kreet die je veel hoort en die klopt als een bus.
Alleen……… welke overtuigingen heb je allemaal? Er zijn er zoveel onbewust. En… hóe moet je die dan veranderen?

Met Being in Balance Coaching en Hartcoherentie worden je (bewuste én onbewuste) overtuigingen, m.b.v. van (de meest geavanceerde ter wereld) biofeedback apparatuur, ontzettend snel helder.
Daarna kun je technieken leren waar je zélf mee kunt werken om jouw overtuigingen zonder veel moeite steeds weer om te draaien en daarmee je leven te veranderen.

Klinkt dit te mooi om waar te zijn? Kom eens langs en probeer het uit, je zult verbaasd staan!

Over Carla

Ik ben Carla Jansen van Rosendaal, trainer en coach in persoonlijke ontwikkeling met behulp van stressreductie. Ik gebruik vooral methoden zoals Being in Balance Coaching, Hartcoherentie en EFT om jou te helpen je gedachten en daarmee je leven te veranderen met meer kracht en positiviteit.

Kijk voor meer informatie op www.stressuitfocusaan.nl of mail naar: info@stressuitfocusaan.nl
Je kunt me ook bellen op: 06-19411180Deze foto laat zien dat je niet vast hoeft te zitten aan 1 kleur (lees 1 gedachte/overtuiging) maar dat je kleuren kunt mengen. Overtuigingen kunnen dus veranderd worden door anders om te gaan met je gedachten, door “kleuren” te mengen, en daarmee iets geheel nieuws te creëren in je leven.

Vind je het leuk om Beuningen Magazine te lezen? Volg ons dan op Facebook of abonneer je op onze nieuwsbrief!

4/6

Facebook

Ken jij de Facebookpagina van Beuningen Magazine al? Het aantal ‘Vind ik leuks’ groeit en elke editie zetten we een liker in de schijnwerpers. Dit keer stellen we aan je voor Chantal van der Wielen (26) uit Beuningen

Profiel: Chantal van der Wielen

Ik ben Chantal van der Wielen, 26 jaar en ik woon samen met mijn vriend en onze huisdieren in Beuningen. Ik ben opgegroeid in Oss, waar ik met veel plezier gewoond heb. Zo’n zes jaar geleden heb ik mijn vriend leren kennen. Sindsdien ben ik zeer regelmatig te vinden geweest in Beuningen en ben ik uiteindelijk ook naar Beuningen toe verhuisd. Het is inmiddels alweer twee jaar dat ik ook hier weer met veel plezier woon. Ik houd van het dorpse gevoel, waarbij je toch alle belangrijke faciliteiten in de buurt hebt, ook vind ik het heerlijk hoe rustig het hier kan zijn.

Het is alweer zo’n zes jaar terug dat ik vrijwilliger geworden ben bij dierenpark Beuningen (voorheen de kinderboerderij). Toen duidelijk werd dat de kinderboerderij zijn deuren moest sluiten, hebben ik en mijn vriend het beheer van het dierenpark op ons genomen. Samen met een clubje vrijwilligers houden wij de boel daar draaiende. Het beheren en verzorgen van de dieren in het dierenpark doe ik met heel veel plezier! Van kleins af aan wilde ik maar een ding, met dieren werken! Acht maanden geleden ben ik daarom ook mijn eigen trimsalon begonnen: Trimsalon Het magische schaartje. Hier ben ik dagelijks bezig met de vachtverzorging van honden en konijnen.

Waar ik Facebook voor gebruik?
Facebook gebruik ik vooral om dingen die te maken hebben met mijn werk of hobby, te delen met vrienden/kennissen en familie. Ook vind ik het natuurlijk leuk om via Facebook oude klasgenoten enzovoorts te volgen. Daarnaast beheer ik nog mijn bedrijfspagina en de pagina van Dierenpark Beuningen. Tot slot gebruik ik Facebook ook nog om nieuwsberichten te lezen en andere nieuwtjes te volgen op pagina’s die ik volg zoals: lokale pagina’s, nieuwspagina’s en pagina’s die betrekking hebben op dieren.

5/6

Voel jij aan wanneer een jongere ergens mee zit?

Deze maand vertelt Dennis Vereijken over zijn rol als Community Manager bij Social Brokers (luisterend oor voor jongeren) en over het vormen van lokale teams. Op de foto is hij in Beuningen om Social Brokers te ontmoeten en te bedanken.

Dennis: “Na mijn HBO opleiding communicatie kwam ik het project van Social Brokers tegen en dat sprak me aan omdat het heel maatschappelijk is en benadrukt dat het helpen van jongeren juist in de kleine dingen zit. Dus niet zozeer dat alleen professionele hulp heel belangrijk is, natuurlijk is dat wel op sommige gebieden zo, maar dat juist ook in informele netwerken enorm veel gebeurt.”

“Daar herkende ik mezelf heel erg in. Ik heb in een supermarkt gewerkt en had de leiding over een groenteafdeling. Twee jongens waar ik mee werkte hadden moeite om mensen in de ogen te kijken en een gesprekje aan te knopen. Toen was ik buiten het werk om ook met het coachen bezig en liet ik ze kleine dingen doen. Ik gaf ze een appeltje en vroeg ze om de winkel in te gaan en iemand het appeltje te geven en een gesprek aan te gaan. Puur omdat ik ook vind dat het in werk enorm helpt en ten tweede helpt het ook in je privé verder. In je contacten op school of met solliciteren of wat dan ook, dan is het wel gemakkelijk als je iemand in de ogen aan kunt kijken en een gesprek kunt voeren.”

“Na het afronden van mijn opleiding kwam ik dus Social Brokers tegen en bemerkte dat dat heel erg aansloot op hoe ik zelf in het leven sta. Het leek mij een hele mooie kans om, hoe ik tegen het leven aankijk, ook breder uit te dragen en een impuls te geven aan het vangnet rondom jongeren.”

Je bent pas 27, dan stond je er best jong voor open om het soort signalen op te pikken in je werk.
“Iedereen heeft wel eens een jongere geholpen en is in dat geval een Social Brokers. De een is zich daar heel bewust van en de ander is zich daar niet bewust van en vind het heel vanzelfsprekend. Als een moeder het kind even aanhoort en aanvoelt dat het kind even zijn / haar hart moet luchten, dan is de moeder het zich bewust dat het even nodig is maar staat er niet bij stil dat dat onder de noemer Social Brokers valt. Bijvoorbeeld conciërges of de vrijwilligers bij sportclubs die hebben een band met de jongeren en de jongeren hebben geen zin om met de ouders of mentor of docenten willen praten maar wel met de conciërge een klik hebben.

Wat is de meerwaarde van de organisatie Social Brokers?
“Het bewust maken van de mensen door verschillende acties. Als je de mensen zich ervan bewust maakt, dan gaan ze herkennen en erkennen dat ze belangrijk zijn voor de jeugd. Dan gaan ze elkaar versterken zodat jongeren uiteindelijk met allerlei kleine problemen bij de Social Brokers terecht kunnen. En zo kunnen we voor die jongeren de kleine problemen klein houden of oplossen en dat die niet onnodig groot worden waardoor ze in de jeugdzorg terecht komen.”

Je zegt dat de Social Brokers elkaar kunnen versterken maar jullie organiseren ze niet.
“Dat klopt, dat hebben we wel geprobeerd. Zowel online als offline. Zo’n twee jaar terug probeerden we borrels te organiseren. Mensen moesten zich daarvoor aanmelden. We werkten eerst met een online platform een soort forum waar men opmerkingen konden plaatsen. Maar mensen hebben er op een gegeven moment geen zin meer in omdat ze eerst moesten inloggen. In het begin leefde het heel erg maar dat werd toch minder en wij zaten nog heel erg op het aanmelden. We hadden daardoor wel van een paar honderd Social Brokers de e-mailadressen. We hebben twee keer geprobeerd om via mail de mensen te benaderen om bij elkaar te komen. Stel dat we zo’n honderd mensen uitnodigden, dan kregen we twee aanmeldingen. Mensen moesten op een vrije avond ergens naartoe komen en alhoewel ze het heel leuk vinden, als het ze extra moeite gaat kosten om dat contact te onderhouden, dan zeggen ze af. Als je iemand bijvoorbeeld hier in Beuningen spreekt, en je hebt het gevoel dat die het wel interessant vindt en bereid is om iets meer te doen, dan moet je dat moment ook benutten. Dat is zinvoller gebleken dan via een online platform of het organiseren van bijeenkomsten.”

Wat vraag je ze dan om meer te doen?
“We zijn bezig om vrijwilligersteams op te zetten. Dus in Beuningen willen we een team van vijf personen.”
Maar is dat nodig? We hebben in de gemeente al diverse plekken waar jongeren kunnen komen en daar wordt wel enigszins gebruik van gemaakt. Is het dan nodig om daarnaast nog weer een groep vrijwilligers voor jongeren te gaan organiseren? Wat zal dat anders zijn dan al het andere.
“Je moet het zo zien dat wij met Social Brokers proberen de structuur rondom de jongeren te versterken. Het begint bij henzelf en dan heb je de professionals zoals stichting Perspectief die goed werk doen maar daarmee bereiken ze lang niet alle jongeren.”

Ja, maar jullie zijn uiteindelijk óók een organisatie. Waarom zouden jullie wél de jongeren bereiken?
“We zijn niet de usual prospects. We zoeken mensen die nu al klaar staan voor jongeren. Ik sprak een jongen die heel veel gehad heeft aan iemand bij zijn voetbalclub. Nou die persoon zoeken we op om hem bewust te maken dat wat hij doet belangrijk is. Dat is het verschil tussen professionals zoals St. Perspectief en jongerencentra en ons. We zoeken iedereen die we in de verhalen tegenkomen op omdat we overtuigd zijn dat iedereen wel eens een jongere heeft geholpen.”

En willen jullie die personen dan opzoeken om ze bewust te maken zodat ze meer jongeren kunnen helpen?
“Nee, niet zozeer meer want dan heb je een maatjesproject. Pietje heeft problemen op school met rekenen en Henk is daar heel goed in. Dan worden ze aan elkaar gekoppeld. Bij Social Brokers zeggen we Pietje heeft in zijn netwerk al mensen waar hij goed mee kan opschieten. Laten we die mensen opzoeken en bewust maken zodat ze vaker voor Pietje klaarstaan. We willen een Social Brokers dus niet aan meerdere jongeren koppelen maar we willen ze bewust maken van hoe goed werk ze nu al doen en dat ze vooral zo door moeten gaan. We willen een stimulans geven aan het natuurlijk netwerk.”

Het is dus niet de bedoeling dat je ze zegt dat ze het goed doen en om er dan ook bij te vertellen hoe het beter kan.
“Inderdaad, dat is niet de bedoeling. Dat is het mooie van het principe. Een vrijwilliger zei eens:
‘Een leek heeft een andere zienswijze dan een professional maar de zienswijze van een professional hoeft niet persé beter te zijn dan die van een leek.’”

“Wij vinden het niet nodig om de mensen bewust te maken en te trainen maar we willen ze vooral zeggen zo door te gaan. Vertellen dat het heeft waarde wat je doet en kom je een vraag tegen wat heftig is of je pet te boven gaat, kom dan naar de organisatie van Social Brokers. Die zorgen dan dat de vraag direct bij de juiste professional terecht komt zodat de jongere er niet mee blijft zitten.”

“Het is hard nodig wat de professionals doen maar doordat de gemeenten sinds 2015 verantwoordelijk zijn voor de jeugdzorg en dit moeten inkopen en de toegepaste bezuinigingen, gaat het bij de ene gemeente beter dan bij de andere. Voordat een jongere bij een professional terecht komt, in dat preventieve veld, dan gaat een jongere helemaal niet uit zichzelf naar een professional toe, die gaan dan naar iemand die ze vertrouwen. Ouders, vrienden, sportcoaches en dergelijke. Tachtig procent gaat helemaal niet naar professionals en we willen zorgen dat het met die 80% goed blijft gaan door de Social Broker te bedanken en te stimuleren. Stel een Social Broker is in gesprek met een jongere en hij krijgt een vraag of signaleert iets waarvan hij niet weet hoe dat aan te pakken. Door dat bij ons te melden, daar wordt anoniem mee omgegaan, spelen wij dat door naar een professional en zorgen we voor terugkoppeling naar de Social Broker. De jongere is vroegtijdig en laagdrempelig geholpen en komt waarschijnlijk niet in een zwaar traject.”

“We merken dat jongeren een relatief hoge drempel ervaren als ze het initiatief moet nemen om naar een organisatie te gaan om met een jongerenwerker of professional te praten. Ten eerste vinden ze het niet cool ze gaan niet zeggen dat ze niet kunnen komen voetballen omdat ze naar de jongerenwerker of psycholoog of zo moeten. En ten tweede weten ze het vaak niet te vinden.”

De media is heel erg veranderd de laatste paar jaren. Instanties zouden jongeren veel meer kunnen bereiken via social media maar je ziet dat likes en volgers van dat soort pagina’s heel erg achter blijven. Wat is jullie aanpak en ervaring?
“Ik kom iedere week in de verschillende gemeenten langs en diegenen die ik spreek, vraag ik de Facebookpagina te liken en dan zeggen ze ja, doe ik wel maar vervolgens hoor je er niets meer van. Daarom is onze aanpak erop gericht om personen die veel contacten hebben of goed bekend zijn in de gemeente, te vragen in wie ze een Social Broker herkennen. Die zoeken we op en door langs heel veel mensen te gaan proberen we ‘het woord’ te verspreiden.”

Hoe zit het dan nog met de lokale teams?
Deze zijn belangrijk want als je een team van vijf personen hebt met ieder hun eigen netwerk, dan heb je een groter bereik dan wanneer ik als buitenstaander er alleen mee bezig ben. Aan het vormen van lokale teams gaan dus de komende periode veel tijd aan besteden. We moeten mensen gaan werven die het leuk vinden om één tot vier per week een activiteit te doen of mee te helpen. De activiteiten zijn onderverdeeld in vijf teamrollen.

1. De Manager die overzicht houdt, de planning maakt en zorgt dat de juiste activiteiten worden gedaan.
2. De Assistent Manager die zorgt dat de juiste locaties en mensen worden geregeld. Die nodigt voor bepaalde activiteiten bijvoorbeeld ambtenaren en ambassadeurs uit.
3. De Inspirator gaat vooral de straat op om de mensen te spreken en trekt deze naar de activiteiten.
4. Een Auteur die het leuk vindt om te schrijven. Die neemt interviews af, werkt deze uit en schrijft korte stukken.
5. Tot slot de Producent die voornamelijk bezig is met foto’s, video’s en het bewerken ervan.

“Als we die vijf lokale personen in een team hebben dan besteden ze samen vijf tot twintig uur per week aan het uitvoeren van activiteiten. Wij zorgen voor coaching en trainen de mensen tot het niveau wat nodig is. Als we dat voor elkaar kunnen krijgen dan kunnen we vanaf kwartaal drie flinke stappen gaan maken met betrekking tot activiteiten. We zijn net begonnen om met video’s oproepen te doen om aan te sluiten bij het team. We maken binnenkort nog video’s waarbij we gericht op de rollen ingaan.”

Het is lastig uitleggen dat ik geen jongerenwerker ben maar dat ik bezig ben met het geven van een impuls en mensen bewust maak over hoe belangrijk ze zijn. Dat doe ik bij ouderen en jongeren, leeftijd maakt niet uit.

Vind je het leuk om Beuningen Magazine te lezen? Volg ons dan op Facebook of abonneer je op onze nieuwsbrief!

6/6