Debuutboek Mitch Huguenin: De sproeten van Hoi

Debuutboek Mitch Huguenin: De sproeten van Hoi

Met het jeugdmysterie ‘De sproeten van Hoi’ maakt Mitch Huguenin uit Beuningen binnenkort zijn debuut als auteur. Alhoewel het boek is geschreven voor de jeugd (vanaf 12 jaar), is het door de diepere thema’s en de nauwkeurige uitwerking van de verschillende elementen ook een diepgaand boek voor volwassenen geworden.

Mitch: “In 2015 ben ik met mijn zoontje een paar nachten gaan kamperen in een klein tentje ergens in een bos. Hij was toen bijna elf. Daar ben ik op het idee voor dit boek gekomen. Het verhaal speelt zich ook gedeeltelijk af in een bos. Je bent daar afgesloten van allerlei afleidingen zoals internet en dan kom je op ideeën. Bij thuiskomst heb ik het verhaal in grote lijnen in klad op een paar blaadjes geschreven en later ben ik die gaan uitwerken. Na het eerste hoofdstuk heb ik het mijn zoontje van toen elf, laten lezen en die vond het geweldig. Daarna is het verhaal door allerlei andere werkzaamheden bijna twee jaar op de plank blijven liggen totdat ik het dit jaar weer oppakte. Dat was na herhaaldelijk aandringen van mijn zoon die inmiddels in de brugklas zat. Het boek was trouwens eerst bedoeld voor basisschoolleerlingen van groep 7/8 waar mijn zoontje destijds ook in zat. Maar, omdat het bijna twee jaar stil gelegen had, was hij dus ook weer ouder geworden en heb ik de toon aangepast zodat het leesbaar is voor een oudere doelgroep. Volgens de uitgever is het boek ook voor volwassenen interessant, dus dat is een bonus. Zelf noem ik het: voor de jeugd van 12 tot 112.”

Het verhaal

“De hoofdpersoon Max vertelt wat hem is gebeurd in een zomerweek. Op het moment dat hij het vertelt is hij zeventien, maar hij vertelt over wat er vijf jaar daarvoor gebeurde toen hij samen met zijn buurmeisje Roos een mysterieuze jongen in het bos ontmoette. Het eerste woord wat die jongen zei was “Hoi” en daarom blijven ze hem verder zo ook noemen. Hoi is een jongen met sproeten. Die sproeten zijn de rode draad in het verhaal. Er gebeuren tijdens die zomerweek allerlei vreemde dingen die allemaal een onderliggend verhaal hebben. De thema’s hebben vooral te maken met waar de jeugd mee bezig is, zoals pesten, smartphone gebruik en bijvoorbeeld school. Die sproeten van Hoi blijken uiteindelijk iets te betekenen en leiden naar de ontknoping. Dat wordt stukje bij beetje onthuld. Het boek eindigt met een opening naar een vervolg, want het verhaal is een trilogie. Dat idee is ontstaan tijdens het schrijven. Ieder van de drie boeken speelt zich af in een andere tijd (heden, toekomst en verleden), maar uiteindelijk heeft alles met elkaar te maken en komt ook alles weer bij elkaar terecht. Het is dus een gesloten cirkel alhoewel de boeken wel als afzonderlijke verhalen kunnen worden gezien.”

Het boek komt in eerste instantie in de tweede helft van oktober via de site van uitgever (Boekscout) en via Bol.com beschikbaar. De uitgever zal uiteraard ook de boekhandels in Nederland benaderen om het boek in de handel te leggen. De twee vervolgdelen in de Hoi-trilogie zijn:
– De erfenis van Hoi (verwacht in het tweede kwartaal van 2018)
– De geboorte van Hoi (verwacht in het eerste kwartaal van 2019)

De uitgever over De sproeten van Hoi

Dompel je onder in een bizarre zomerweek in het dorp Bolstrum. En ontdek, samen met Max en Roos, het geheim van de mysterieuze jongen Hoi. Struin mee door het Bollerbos waar Hoi op een dag plotseling verschijnt (en weer verdwijnt) en beleef een onvergetelijke avontuur vol bizarre gebeurtenissen. Ongelofelijke dingen waarvan je dacht dat ze alleen in films konden gebeuren. Tenzij je ze zelf hebt meegemaakt…

Dat (en nog veel meer) staat je te wachten in dit meeslepende eerste deel van de Hoi-trilogie, het jeugdmysterie ‘De sproeten van Hoi’.

Exclusief voor Beuningen Magazine: een gedeelte van pagina 1

Mijn naam is Max. En het verhaal dat ik je hier ga vertellen, heb ik nog nooit aan iemand verteld. Vijf jaar lang heb ik het met me meegedragen omdat ik dacht dat toch niemand me zou geloven. En soms denk ik dat nog steeds.
Maar toen Roos vorige week na vijf jaar ineens weer opdook en we urenlang hebben gepraat, gelopen en gelachen, besloot ik dat de stilte lang genoeg had geduurd.

Vijf jaar daarvoor was ik nog net geen dertien. We zaten midden in een hittegolf en de zomervakantie zou over een paar weken beginnen. Ik zat in de brugklas.
Roos was erbij toen die zomer ons leven voorgoed veranderde. Niet de hele tijd trouwens. Want die keer dat ze als bevroren tegen de kromme eik leunde, was ze even ergens anders, maar dat vertel ik je straks wel.
Ook de laatste dag van het avontuur tijdens die zomer heeft ze niet meer meegemaakt. Samen met haar moeder en Jelle was ze toen midden in de nacht vertrokken. Zonder iets te zeggen en niemand wist waarheen. Dat vertelde ze me pas vijf jaar later toen ze ineens weer achter me stond. Precies op dezelfde plek in het Bollerbos waar op mijn twaalfde dit avontuur was begonnen en ook weer was geëindigd.

Ik merkte Roos pas op toen ze “Hoi” zei. Dat was ook het eerste woord dat we vijf jaar geleden uit de mond van die mysterieuze jongen hoorden. En ik schrok me kapot.

Eenmalige promotiemailing ontvangen?

U kunt als lezer een eenmalige promotiemailing ontvangen op het moment dat het boek te koop is (geen enkele aankoopverplichting). Stuur dan een e-mail naar contact@mitchhuguenin.nl met de tekst “Ik geef toestemming voor gebruik van mijn mailadres voor het toezenden van een eenmalige promotiemailing.” Als onderwerp kunt u de ‘De sproeten van Hoi’ gebruiken.

De auteur online

Op de website van de auteur (www.mitchhuguenin.nl) vind u meer informatie. En door Mitch via Facebook of Instagram te volgen, blijft u op de hoogte over alle ontwikkelingen rond de Hoi-trilogie.

2017-omslagfoto-de-sproeten-van-hoi