Laden Evenementen

All Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Expositie ‘Dit is Beuningen’

september 11 @ 09:00 - oktober 15 @ 17:00
2017-dit-is-beuningen

Historica Willeke Guelen en Fotojournalist Ger Loeffen gaan op locatie in gesprek met een grote diversiteit aan inwoners van de gemeente. Mensen die hier al hun hele leven wonen, nieuwkomers, ouderen, jongeren, gezinnen, alleenstaanden, gepensioneerden, ondernemers, kunstenaars, bestuurders, dienstverleners, mensen uit het onderwijs, horeca en noem maar op. Maar ook met mensen die al jaren buiten de (gemeente)grenzen wonen maar dierbare herinneringen hebben aan dat ene bijzondere plekje in Weurt, Beuningen, Ewijk of Winssen. Uiteraard worden ze ter plekke op inspirerende wijze in beeld gebracht. Het resultaat is een aansprekend beeld waarin de verbinding met de plek tot uitdrukking komt. Zo worden inwoners ambassadeur van hun eigen woon- en leefomgeving.

Door deze locaties met inwoners te verbinden ontstaan persoonlijke authentieke verhalen die de gemeente op een geheel nieuwe wijze in beeld brengen. Van binnenuit, door de inwoners zelf, wordt bepaald wat er zo bijzonder is aan de ‘Gemeenschap Beuningen’. En wie weten het beter dan de inwoners zelf hoe zij verbonden zijn met onze gemeente? Het zijn de echte verhalen van echte mensen die met trots over hun favoriete plek vertellen, die er toe doen. Inwoners van Beuningen zullen verbaasd staan over de vele bijzondere plekken binnen onze gemeente. Voor nieuwkomers is het een mooie gelegenheid om snel een thuisgevoel te ontwikkelen. Voor buitenstaanders kan het zelfs een aanleiding zijn om aan Beuningen een bezoek te brengen.

Op elke foto staat rechtsonder een QR-code. Met een smartphone kunt u deze code scannen. U komt dan automatisch op de kleurrijke website van www.ditisbeuningen.nl, die ontwikkeld is door de Movementsgroup.

Dit is Beuningen is een samenwerkingsproject van Willeke Guelen, Ger Loeffen, de Gemeente Beuningen en Weekblad de Maas & Waler.

De expositie is te zien tot 16 oktober 2017. Het Molenhuis is geopend op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur en bij theatervoorstellingen.

Gegevens

Begin:
september 11 @ 09:00
Einde:
oktober 15 @ 17:00
Evenement Tags:

Locatie

Het Molenhuis
Molenstraat 54
Beuningen, 6641 BK
+ Google Maps
Telefoon:
024-67 50 939
Website:
https://stg-perspectief.nl